"Moje i ambicije Rudara nisu se poklopile"

Boris Gavran za SportSport.ba

"Moje i ambicije Rudara nisu se poklopile"

Adnan Beganović

Mladi i ambiciozni stručnjak Boris Gavran i Rudar iz Prijedora razišli su se nakon godinu i pol dana. Na čelo Rudara stigao je kada je malo ko to htio, no zasukao je rukave i od Rudara stvorio stabilnog premijerligaša.

"Godinu i pol dana bio sam na čelu struke Rudara i vrijeme provedeno u Prijedoru ću uvijek pamtiti. Od ničega smo stvorili respektabilan tim i na to sam posebno ponosan", rekao je sada već bivši trener Rudara za naš portal.

Nakon završetka protekle sezone čelnici prijedorskog premijerligaša i Gavran su se pokušali dogovoriti oko nastavka saradnje, no ambicije ovog mladog stručnjaka i Rudara nisu se poklopile.

"Kada sam došao u Rudar jedni cilj nam je bio ostanak u društvu najboljih premijerligaških klubova. U protekloj sezoni smo željeli ići naprijed i u tome smo uspjeli, a u narednoj sam očekivao još jedan iskorak, odnosno borbu za evropsku scenu", govori Gavran i dodaje:

"Mlad sam ali uvijek želim više. Mislim da Prijedor kao grad zaslužuje klub koji će uvijek biti u vrhu Premijer lige. Želio sam od Rudara stvoriti tim koji će se respektovati na području cijele bosne i Hercegovine, no moje ambicije i ambicije čelnika kluba nisu se poklopile. Odlazim iz Prijedora uzdignute glave, a ovim putem želim se zahvaliti svim navijačima Rudara koji su mi uvijek davali podršku. Sada ću se malo odmoriti, a onda ću vidjeti šta i kako dalje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.