"Moji suigrači zaslužili su Zlatnu loptu"

Lionel Messi

"Moji suigrači zaslužili su Zlatnu loptu"

Edmir Škorić

Vlasnik Zlatne lopte u izboru France Footballa, Lionel Messi, istakao je kako svi njegovi suigrači u svlačionici zaslužuju tu nagradu.

Sa rekordnih 473 boda Argentinac Lionel Messi (22) konačno je osvojio Zlatnu loptu, nakon što je 2007. i 2008. godine završavao na drugom i trećem mjestu iza Kake i Cristiano Ronalda. Tako je ofanzivac Barcelone postao najbolji evropski nogometaš za tekuću godinu.

"Bilo koji od mojih suigrača mogao ju je osvojiti, jer su to u svlačionici svi zaslužili", kazao je Messi.

Argentinac je rekao da mu je drago zbog osvojene nagrade, no tvrdi da je više zainteresovan za "kolektivne naslove", nego "pojedinačne nagrade", te je pohvalio trenera Barcelone, Pepe Guardiolu.

"Uvijek sam govorio da je Guardiola vrlo važna osoba, ne samo za mene nego za cijelu momčad. Postoje odnosi izvan normalnih odnosa na relaciji trenera i igrača."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti