Još jedan premijerligaški stadion dobio reflektore, niko nije ravnodušan na fotku iz zraka

Večeras upaljeni po prvi put

Još jedan premijerligaški stadion dobio reflektore, niko nije ravnodušan na fotku iz zraka

Admin Čaušević

Dvije sedmice uoči početka nove sezone još jedan premijeligaški stadion je dobio reflektore i fotografije iz ptičije perspketive pokazuju da izgleda prekrasno. 

Po prvi put u historiji zasijali su reflektori na Mokrom docu, stadionu HŠK Posušje. Rasvjeta je imala probu večeras i može se reći da je ispit položen.

Tako se stadion Posušja priključio ostalim stadiona u BiH sa reflektorskom rasvjetom i može se reći da će utakmice na njemu ubuduće biti još veći užitak za praćenje.

Izgradnja i postavljanje reflektora je započela jesenas nakon što je sredinom prošle godine općina Posušje raspisala konkurs.

Projekat vrijedan više od 200.000 KM je konačno završen i može se reći da je Mokri dolac napravio veliki korak naprijed ka dodatnoj modernizaciji.

Oglasi

Još ranije su izgrađene i uređene svlačionice ispod centralne tribine i fudbaleri će nakon postavljenih uslova imati praktično idealne uslove za igru.

Stadion Morki dolac je jedan od ljepših u Premijer ligi, utakmice Posušja su dobro posjećene i sigurno će igračima sada biti još veći gušt za igru.

Inače, u novoj sezooni na klupi Posušaka će i dalje sjediti Branko Karačić koji je uspio ostvariti primarni cilj po svom dolasku, odnosno izborio je opstanak u društvu najboljih.

U ovaj klub je do sada stiglo nekoliko novih imena, a posljednji u nizu su ofanzivac Robert Jandrek te defanzivac Ivan Mamić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Posušaci se za novu sezonu pripremaju na Kupresu. U srijedu su odmjerili snage sa Veležom i upisali su minimalan poraz.

Podsjećanja radi, Posušje novu sezonu otvara najtežim mogućim gostovanjem, ekipi Zrinjskog. Preostaje da se vidi da li će taj meč biti odigran u planiranom terminu zbog evropskih obaveza popularnih Plemića.

Top Komentari

mido1921
Svaka čast.
1 0
K79
sreća pa ne ispadose iz lige ovi ljudi se bas trude svaka čast!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi