Momci iz Kneževine se ne šale: Nova važna pobjeda Monaca

Liga 1

Momci iz Kneževine se ne šale: Nova važna pobjeda Monaca

Edmir Škorić

Nogometaši Monaca slavili su važnu pobjedu u  borbi za titulu na gostovanju u Montpellieru u 24. kolu francuske Lige 1.

Monaco je nastavio sjajan niz, te je u Montpellieru došao do trijumfa rezultatom 2:1 i sada ima šest bodova prednosti u odnosu na PSG i Nicu, koji imaju po utakmicu manje.

Već na samom otvaranju meča gosti iz Kneževine postigli su dva pogotka. Prvi je djelo Gilika koji je u 16. minuti glavom pogodio na ubačaj lemara, da bi samo četiri minute kasnije Mbappe povisio na 2:0.

Montpellier je na otvaranju drugog dijela golom Hiltona smanjio na 2:1 i meču vratio neizvjesnost. Uslijedila je velika borba i ofanziva Montpelliera, koji je imao nekoliko dobrih šansi, ali je sjajni Danijel Subašić s nekoliko fantastičnih intervencija osigurao tri boda Kneževima.

U 88. minuti gosti su ostalibez Jemersona, koji je dobio drugi žuti karton.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Liga 1, 24. kolo:
Montpelilier - Monaco 1:2 (Hilton 47/ Glik 16, Mbappe 20)
Caen - Bordeaux 0:4 (Rolan 11, Kamano 22, 63, Plasil 90)


All Goals & highlights HD - Montpellier 1-2 AS... by footballderby

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi