Monaco i PSG odigrali neriješeno u velikom derbiju

Ligue 1

Monaco i PSG odigrali neriješeno u velikom derbiju

Edmir Škorić

U derbiju 24. kola francuske Ligue 1 Monaco i PSG su remizirali rezultatom 1:1.

Vodeći PSG gostovao je kod drugoplasiranog Monaca i skoro riješio pitanje novog-starog prvaka u Francuskoj. Imali su Parižani vodstvo do 74. minute, ali Monaco je uspio izbjeći poraz...

Ima još, naravno, puno da se igra. Do kraja je ostalo čak 14 kola, no PSG ima pet bodova prednosti i, kako igra, teško da će dozvoliti Monacu da ga prestine do kraja.

Vodeći gol za goste na večerašnjem susretu na Stade Louis II postigao je Javier Pastore već u osmoj minuti. Nakon ubačaja iz kornera, Thiago Motta je glavom zahvatio loptu, prebacio je na drugu stativu, a tamo Pastore završio posao.

Spomenuti Brazilac, bivši igrač Milana, nes(p)retno je reagovao u 74. minuti i loptu poslao u vlastitu mrežu, te donio domaćinu vrijedan bod. U sastavu PSG-a nije bilo povrijeđenog Edinsona Cavanija, a u Monacu Radamela Falcaa, koji će propustiti ostatak sezone, pa i Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ligue 1, 24. kolo:
Monaco - PSG 1:1 (Silva 74 - ag/ Pastore 8)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Goal Pastore - Monaco 0-1 PSG - 09-02-2014... by Bein2014


Goal Silva (OG) - Monaco 1-1 PSG - 09-02-2014... by Bein2014

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti