Monaco kiksao, 'zakuhalo' se u borbi za Ligu prvaka

Domaći poraz od Bordeauxa

Monaco kiksao, 'zakuhalo' se u borbi za Ligu prvaka

Prva utakmica 32. kola francuske Ligue 1 ponudila je iznenađenje. Bordeaux je kao gost savladao Monaco rezultatom 2:1, a taj rezultat donosi veliku dozu neizvjesnosti u predstojećoj borbi za 2. mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka.

Gosti su poveli u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je Toure pogodio za 1:0. Početkom nastavka, tačnije u 56. minuti, Ounas je postigao i drugi gol za Bordeaux i približio goste pobjedi.

Priliku za smanjenje rezultata propustio je u 90. minuti Vagner Love, koji je promašio jedanaesterac, da bi domaći u trećoj minuti sudijske nadoknade ipak došli do počasnog gola i to autogolom Guilberta.

Monaco i dalje zauzima drugu poziciju na tabeli sa 55 bodova, a slijede ga Nica sa 50 i Lyon sa 49, s tim što ova dva tima tek trebaju odigrati svoje utakmice ovog kola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 32. kolo:

Monaco - Bordeaux 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti