Monaco nezaustavljiv, titula je gotovo pa riješena stvar

Liga 1

Monaco nezaustavljiv, titula je gotovo pa riješena stvar

E. Škorić

U 36. kolu francuske Lige 1 Monaco je, kao gost, s 3:0 savadao Nancy i napravio je korak bliže tituli.

Monaco je nastavio da dominira u Francuskoj, a nakon pobjede nad Nancyjem sve su prilike da će ovaj tim osvojiti naslov prvaka. Kada se sve sagleda, Kneževi su to definitivno i zaslužili.

Na gostovanju kod pretposljednjeg tima lige Monaco je poveo jako rano. U trećoj minuti Badila je zatresao vlastitu mrežu i omogućio je slavlje gostima.

U 40. minuti Silva je povisio na 2:0, dd bi u 86. Lemar postavio konačnih 3:0, pa je Monaco proslavio novu pobjedu i sada je opet na plus tri od PSG-a, s tim da ima i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U ostalim mečevima, Guingamp je s 4:0 savladao Dijon, Metz je u gostima bio bolji od Lillea sa 2:0, Lorient i Angers odigrali su 1:1, dok je Caen s 1:0 slavio u Toulouseu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi