Monaco ruši rekorde efikasnog fudbala

Kneževi slavili sa 4:0 protiv Nantesa

Monaco ruši rekorde efikasnog fudbala

Fudbaleri Monaca nastavili su sa fantastičnim izdanjima ove sezone.

Oni su večeras na domaćem terenu slavili protiv Nantesa sa visokih 4:0 u okviru 28. kola francuske Ligue 1. Dakle, nastavili su sa postizanjem velikog broja golova i nakon ovog kola imaju čak 83 postignuta gola samo u Ligue 1 ove sezone. 

Večeras su poveli u 4. minuti, a strijelac pogotka bio je Mbappe. Pred kraj prvog dijela meča Monaco je stigao do još dva gola i to preko Germaina i ponovo Mbappea u 43. i prvoj minuti sudijske nadoknade vremana.

Nastavak je donio još jeadan gol i to ponovo u mreži gostiju, a strijelac je ovog puta u 59. minuti sa jednaaest metara bio Fabinho.

Monaco se nakon ove pobjede učvrstio na prvom mjestu sa 65 bodova, dok je Nantes ostao na 12. poziciji sa 34 boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi