Monaco vodio 3:0, izgubio 3:4
Ni dva gola Licite nisu pomogla Monacu

Fenonemalna utakmica u Kneževini

Monaco vodio 3:0, izgubio 3:4

Fenonemalna utakmica šampionata Francuske odigrana je večeras u Kneževini Monaco!  Monaco je vodio sa 3:0 u posljednjem susretu 19. kola prvenstva, a na kraju je poražen od Bordeauxa sa 3:4.

Junak trijumfa gostiju bio je rezervista Chamakh koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena i potpuno razigrao svoj tim postigavši dva gola.

Monaco je vodio sa 3:0 u 49. minutu kada je pogodio Licata, i činilo se da će Bordeaux doživjeti debakl. Prethodno za domaće je zabio pano u 13 i prvi put Licita u 44. No, onda je stvar preuzeo Chamakh. Najprije je smanjio na 1:3 u 52. minutu. Diarra je vratio goste u igru u 67. minutu (2:3), a Chamakh im obezbjedio bod tri minuta prije kraja meča. U 89. mintu totalni preokret. Za nevjerovatnu pobjedu Bordeauxa u utakmici za pamćenje strijelac je bio Cavenaghy. 

Bordeaux se ovim trijumfom probio na drugo mjesto tabele sa tri boda zaostatka iza vodećeg Lyona, tima našeg reprezentativca Miralema Pjanića.

U ranije terminu danas su igrali još Marseille - Nancy 0:3 i Paris SG -Valenciennes 2:2.

Poredak na tabeli: Lyon 38 bodova, Bordeaux 35, Rennais 34, Marseille 32,  
Lille, 32, PSG 32, Toulouse 31, Nice 30, Lorient 26, Grenoble 25, Nancy 25,  Le Mans 24, Caen 23, Monaco 23, Auxerre 20, Nantes 20, Saint-Etienne 19, Valenciennes 17, Sochaux 14, Le Havre 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.