Montella igra posljednju sezonu
Vicenzo Montella na kraju sezone se oprašta od aktivnog igranja,

Montella igra posljednju sezonu

Edmir Škorić

Kraj igračke karijere po isteku ugovora najavio je i Vincenzo Montella, napadač Rome kojem je ovo, po svemu sudeći, posljednja sezona. Montella će, ipak, dobiti priliku da radi sa mladim Rominim igračima.

Igrač kojeg na Olimpicu posebno obožavaju, ponajviše zbog ona četiri gola u derbiju protiv Lazija (5:1, 2002. godina),  najavio je kako će krajem ove sezone prestati sa igračkom karijerom, ali i dalje će ostati u fudbalu, budući da ga čelnici Rome žele za rad sa omladinskim pogonom.

"Imam poseban odnos sa klubom i zahvaljujem im se što su mi dali priliku da radim s mladim igračima. Počet ću sa velikom dozom entuzijazma", rekao je 35-godišnjak.

Montella je u Romu došao 1999. godine iz Sampdorije, odigrao je 20 utakmica za "čizmu", te postigao tri pogodka. Igrao je za Empoli, Genou i Fulham, ipak najveći dio svoje karijere proveo u Rimu, gdje će, kako sam tvrdi, ostati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.