Montella: Ljajić me podsjeća na Cruijffa

Montella: Ljajić me podsjeća na Cruijffa

Novi trener Fiorentine Vincenzo Montella izjavio je da se protiv prodaji reprezentativca Srbije Adema Ljajića, pred kojim je, kako je naveo, svijetla budućnost.

"Kad neko ima toliko talenta i radi jako dobro na treninzima onda je jasno da je pred njim svijetla budućnost. Sjećam se kada sam ga video prvi put, protiv Lazia, pomislio sam da me podseća na Giancarla Antonionija ili Johana Cruijffa", rekao je Montella.

Iako je Fiorentina planirala Ljajićevu prodaju ovog ljeta, prevashodno zbog sukoba sa bivšim trenerom Deliom Rosiem, Montela sa njim ima potpuno drugačije planove.

"On ima sjajnu sposobnost anticipacije, imate osjećaj da je brži od lopte. Jedan od takvih igrača je Adrian Mutu", objasnio je Montella.

Ljajić je prije tri mjeseca izbačen iz reprezentacije Srbije zato što uoči prijateljskog meča sa Španijom nije htio pjevati himnu, što je jedna od obaveza igrača kod novog selektora Siniše Mihajlovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.