Montenegro debituje protiv Chelsea
Argentinu zamijenio Meksikom

Meksiko Apertura

Montenegro debituje protiv Chelsea

Daniel Montenegro je stigao u SAD gdje su njegovi novi suigrači na pripremama, a prvi meč u dresu novog kluba imaće protiv Chelsea naredne sedmice. Njegov novi club, Club America je već odigrao dva pripremna meča protiv Intera i Milana i oba je dobio što pokazuje da se u Meksiku igra odličan nogomet.

Daniel Montenegro, bivši igrač River Platea, Milana i Independientea je jedna od najvećih zvijezda koja je ovog ljeta stigla u Meksiko. Pored njega su stigli još Santiago Solari, Omar Bravo, Mosquera, i još cijelo tuce igrača koji su odlučili zaigrati u Meksiku. 

Meksička liga je u velikom usponu,a političkim promjenama u zemlji desile su se i velike ekonomske reforme, tako da sad najbolji igrači iz Južne Amerike sve češće dolaze u meksičku ligu umjesto da odlaze u europske klubove iz zemalja kao što su Rusija, Grčka, Turska....

Jedan od najboljih igrača argentinske lige prošle godine Daniel Montenegro imao je ovog ljeta ponude iz Rusije, zatim grčkog Panathinaikosa, Fenerbahcea, nekih španskih ligaša, Espanyol je bio najuporniji, odbio je ponude s dalekog istoka, da bi se priklučio jednom od najvećih južnoameričkih klubova Americi iz Guadalajare gdje će provesti naredne dvije godine. 

Las Aguilas su doveli Montenegra u nadi da naprave bolji rezultat od prošlosezonskog kada su zauzeli deveto mjesto na tabeli Clausure, pa su sve poduzeli da ponovo nakon četiri godine vrate titulu u svoje redove. Prije Montenegra su produžili ugovore svim igračima iz prošle sezone, a iz Sevile su doveli Mosqueru. 

Meksička liga počinje ovog vikenda, ali će mnogi klubovi u prvo kolo ući oslabljeni jer su mnogi igrači na Gold Cupu s reprezentacijom, a neki nastupaju i za Honduras. Tako će neki klubovi odigrati i prijateljske mečeve protiv europskih klubova koji se nalaze na turneji po Sjevernoj Americi, a među njima je i America koja naredni meč igra protiv Chelsea, a veliku pozornost meksičke javnosti privlači debi Montenegra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti