Montero u Villarrealu

Villarreal doveo novog igrača

Montero u Villarrealu

Villarreal je dovođenjem mladog igrača iz Ekvadora nastavio praksu dovođenja mladih igrača iz Južne Amerike, što se do sada pokazalo kao ispravna politika kluba.

Jefferson Montero ima samo 19 godina i igra na poziciji ofanzivnog veznog. Član je mlade reprezentacije Ekvadora, a njegov dosadašnji klub bio je Independiente del Valle. Montero će se klubu s El Madrigala priključiti nakon što završi sezonu u Ekvadoru. Ugovor je potpisan na pet godina. Moreno je u zimskom prelaznom roku bio na meti Real Madrida, ali se dvije uprave nisu mogle dogovoriti oko cijene, tako da do transfera nije došlo.

Već punih deset  godina uprava Villarreala radi na ovaj način. Iz Južne Amerike dovedu mlade i jeftine igrače koje nakon par sezona prodaju bogatijim klubovima i pri tome zarade veliki novac. Ono što je najbitnije je da je klub jedan od finansijski najuspješnijih u Primera ligi, a i da pritom svake godine ostvaruju odlične rezultate, dosegnu čak i do polufinala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije