Montolivo: Italija se ne boji nikoga

Spremni za dvoboj sa Nijemcima

Montolivo: Italija se ne boji nikoga

A. Haznadarević

Veznjak reprezentacije Italije Riccardo Montolivo je samouvjereno istakao da se njegova reprezentacija ne boji nikoga, pa ni Španije niti Njemačke koja im je naredni protivnik u polufinalnom dvoboju.

Novo lice AC Milana, u koji je stigao ovog ljeta iz Fiorentine, smatra da je njegova momčad do sada na Euru pružila odlične partije, te ne vidi razlog zašto se takve predstave ne bi nastavile.

"Dobro smo odigrali sve dosadašnje mečeve na ovom turniru, a sada ćemo se suočiti sa Njemačkom. To je vjerovatno najbolja momčad zajedno sa Španijom, ali spremni smo na izazov", kaže dvadesetsedmogodišnjak te samovujereno dodaje:

"Ne bojimo se nikoga!"

Inače, Montolivo je mogao biti tragičar četvrtfinalnog susreta protiv Engleske, promašivši jedanesterac kojeg su kasnije uspjeli nadoknaditi njegovi saigrači, te spasiti reprezentaciju od poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.