Montolivo: Ovo je moja najveća šansa

Mijenja Pirla u prve dvije utakmice

Montolivo: Ovo je moja najveća šansa

Edmir Škorić

Fiorentinin vezni igrač pokušat će zamijeniti povrijeđenog Andrea Pirlu u veznom redu talijanske nogometne reprezentacije.

Andrea Pirlo će najmanje dvije utakmice u grupnoj fazi propustiti, pa 25-godišnji Ricardo Montolivo ima priliku pokazati se selektoru Lippiju, te odigrati dobro na poziciji zadnjeg veznog.

"Za mene je ovo najvažnija šansa u mojoj karijeri. Mislim da ne mogu pokriti ulogu Pirla, ali je očito da je to selektorova odluka. Središnja uloga u veznom redu ispred odbrane je ona koju volim najviše igrati", kazao je Montolivo, te reagirao na kritike koje su sve veće na račun Azzurra.

"Skepticizam oko nas će nam dodatno pomoći. Kritika je za nas Talijane uvijek bio poticaj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti