Montolivo umjesto povrijeđenog De Rossija

Marcelo Lippi pozvao igrača Viola

Montolivo umjesto povrijeđenog De Rossija

Edmir Škorić

U derbi susretu 12. kola italijanske Serije A između Intera i Rome povrijedio se vezista Rimljana i reprezentacije Italije, Daniele De Rossi. Selektor Marcelo Lippi umjesto njega pozvao je igrača Fiorentine, Riccardo Montoliva.

Daniele De Rossi u duelu sa Patrick Vieirom izvukao je tanji kraj, te je odmah poslije toga povrijeđen napustio stadion u Milanu. Naime, reprezentativac Italije morat će na operaciju, pa će tako propustiti naredne dvije prijateljske utakmice Azzurra.

Aktuelni svjetski prvaci u subotu u Pescari igraju protiv Holandije, a četiri dana kasnije u Ceseni proitv Švedske. Selektor Marcello Lippi kao zamjenu za Rominog ofanzivca pozvao je Fiorentininog Riccardo Monotliva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.