Montpellier barem privremeno lider

Le Championnat, 25. kolo

Montpellier barem privremeno lider

Edmir Škorić

Danas je odigrano šest utakmica 25. kola francuskog Le Championnata. Montpellier je novom pobjedom stigao na lidersku poziciju, barem privremeno.

Golom Johna Utake Montpellier je na svom stadionu s 1:0 savladao Bordeaux i došao na 53 boda, dva više od PSG-a koji upravo igra s Lyonom i samo pobjedom će povratiti lidersku poziciju.

Valenciennes je u duelu s Lorientom došao do osme pobjede u prvenstvu. U razmaku od tri minute, od 78. do 81, Samassa i Cohade su "riješili" goste. Mounier je Nici osigurao tri boda protiv Caena, čime je domaći tim pobjegao iz opasne zone.

Vrijedan bod u borbi za opstanak osvojio je Auxerre u duelu sa Saint Etienneom (0:0), a Ajaccio je bio s 2:1 bolji od Dijona. Evian je pogocima Berigauda s 2:0 savladao Nancy.

Le Championnat, 25. kolo:

Ajaccio - Dijon 2:1 (Eduardo 54, Cavalli 55/ Kumordzi 66)
Auxerre - St. Etiene 0:0
Evian - Nancy 2:0 (Berigaud 30, 32)
Montpellier - Bordeaux 1:0 (Utaka 80)
Nice - Caen 1:0 (Mounier 50)
Valenciennes - Lorient 2:0 (Samassa 78, Cohad)





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.