Montpellier "gazi" i bez Spahića

Le Championnat, 4. kolo

Montpellier "gazi" i bez Spahića

Edmir Škorić

Montepllier, koji je ovaj put igrao bez bh. kapitena Emira Spahića, savladao je Nicu u gostima s 0:3, a Grenoble Mehmeda Baždarevića minimalno je poražen kod St. Etiennea.

Večeras je odigrano šest utakmica 4. kola francuskog Le Championnata. Bez našeg kapitena Emira Spahića Montpellier je uspio donijeti puni plijen sa gostovanja iz Nice. Dernis je nakon samo četiri minute igre doveo Spahićev tim u vodstvo, a to je bilo sve u prvih 45 minuta. Nakon četiri minute drugog dijela Montano je povisio na 2:0, da bi Compan petnaestak minuta prije kraja Montpellieru osigurao drugu pobjedu.

Mehmed Baždarević poveo je svoj Grenoble na gostovanje kod St. Etiennea, a napustio ga je minimalnin porazom zahvaljujući Landrinu golom u 23. minuti. Grenobleu je ovo četvrti uzastopni poraz, pa je već sada jasno kako će Mešina momčad imati jako tešku sezonu. Golom Sverkosa iz bijele tačke Sochaux je s minimalnih 1:0 pobijedio Monako. Dva crvena kartona i četiri gola vidjeli su navijači na stadionu u Lensu. Bangoura je Rennes doveo u vodstvo nakon pet minuta igre, da bi Demont iz penala sredinom prvog dijela poravnao na 1:1. Uspio je Lens golom Jemaae povesti, a u posljednjoj minuti bod gostima donosi Gyan.

Vahirua je u 63. minuti postigao jedini pogodak na utakmici Lorienta i Le Mansa, te domaćem sastavu donio važna tri boda. Bodove su podijelili Boulogne i Auxerre (0:0). Pjanićev Lyon bio je siguran na Gerlandu protiv Nancyja. Gomis je u 38. minuti "lavovima" donio prednost, koju je u 51. minuti povisio Lisanrdo. Nekoliko minuta poslije Hajdi je smanjio za goste, a Bastos je u 68. minuti stavio tačku na "i". Miralem Pjanić igrao je do 68 minute, a onda je umjesto njega ušao Makoun.

Le Championnat, 4. kolo:
Boulogne - Auxerre 0:0
Lens - Rennes 2:2
Lorient - Le Mans 1:0
Nice - Montpellier 0:3
Sochaux - Monako 1:0
St. Etienne - Grenoble 1:0
Lyon - Nancy 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.