Montpellier i Ajaccio u četvrtfinalu

Francuski kup

Montpellier i Ajaccio u četvrtfinalu

Edmir Škorić

U poljednja dva susreta današnjeg programa osmine finala Francuskog kupa pobjede su izborili Montpellier i Ajaccio.

Osim što dobro stoji u prvenstvu (druga pozicija i tri boda manje od PSG-a), Montpellier je prošao i u četvrtfinale Kupa. Izabranici Rene Girarda slavili su kod drugoligaša Chateaurouxa s 2:0.

Strijelci za Montpellier bili su Oliver Giroud u 38. te Marokanac Younes Belhanda u 90. minuti. U samoj završnici kod Chateaurouxa je isključen Remi Fournier.

Istim je rezultatom Ajaccio, francuski trećeligaš, savladao četveroligašku momčad Drancyja. Nicolas Verdier je domaćina doveo u vodstvo u 32. minuti udarcem s bijele tačke, a u finišu prvog dijela Mickael Colloredo je postavio konačan rezultat.

Francuski kup, osmina finala:

Chateauroux - Montpellier 0:2 (Giroud 37, Belhanda 88)
Ajaccio - Jeanne Arc 2:0 (Verdier 32, Colloredo 45)
Rennes - Evian 3:2
Lyon - Bordeaux 1:1, 3:1
Valenciennes - Lille 2:1 (Dossevi 71, Aboubakar 75/ Roux 88)
Bourg - Peronnas - Marseille
Dijon - PSG
Quevilly - Orleans

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.