Montpellier i dalje gazi

Ligue 1, 16.kolo

Montpellier i dalje gazi

Midhat Šljivak

Večeras je odigrano pet utakmica 16. kola francuskog fudbalskog prvenstva, a vodeći Montpellier i dalje igra sjajno.

Montpellier je na svom terenu dočekao Lorient, te ih ispratio kući sa četiri gola u mreži. Prvi gol je pao u 26. minuti. Strijalac za vodstvo lidera bio je Geoffry Demis.

U nastavku susreta još tri gola u mreži Lorienta. Seriju je otvorio Oliver Giroud u 47. minuti za vodstvo od 2:0, da bi 3:0 bilo već u 62.minuti kada pogađa John Utaka. Konačnih 4:0 posatvio je Remy Cabella u 86. minuti utakmice.

Aktuelni pravak Lille slavio je na gosovanju kod Ajaccioa rezultatom 3:2. Domaći su poveli autogolom Chedjoua već nakon dvije minute igre, da bi izjednačenje Lilleu donio Obraniak u 12. minuti. Četiri minute kasnije Lille je preko Marka Baše stigao do vodstva, da bi rezultat prvog poluvremena 2:2 postavio Ilan u 37. minuti.

Tri boda Lilleu donosi Eden Hazard golom sa bijele tačke u 80. minuti utakmice. U ostala tri susreta Brest i St. Etienne su podijelili bodove odigravši 2:2.

Neriješeno, ali bez golova bilo je u meču između Dijona i Sochauxa, dok je Evian na svom terenu porazio Valenciennes rezultatom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.