Montpellier kreće po titulu?

La Ligue 1

Montpellier kreće po titulu?

24. kolo francuske La Ligue donijeće međusobni dvoboj dvojice Bosanaca, Emira Spahića i Mehmeda Baždarevića, kada Montpellier ugosti Grenoble.

Montpellier, koji je bez sumnje najprijatnije iznenađenje sezone, dočekaće u 24. kolu fudbalskog prvenstva Francuske ekipu Grenoblea, te se pokušati dodatno približiti vodećem Bordeauxu.

Grenoble, s druge strane, ima sve manje šansi za opstanak, te je ekipa koju sa klupe vodi bh. stručnjak Mehmed Baždarević sve bliže prelasku u drugu ligu Francuske.

"Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo izboriti opstanak, ali sve i da to uradimo, nije sigurno da ćemo ostati u društvu najboljih, jer klub, jednostavno, nema novca da se takmiči u prvoj ligi. Protiv Montpelliera ćemo svakako pokušati napraviti nešto, sigurno se nećemo unaprijed predati", rekao je Bažarević u najavi utakmice za SportSport.ba.

S druge strane, trener Montpelliera Rene Girard tvrdi kako cilj njegove ekipe nije bio osvajanje prvenstva.

"Nemojte od mene očekivati da kažem kako ćemo osvojiti naslov prvaka. To nam nije bilo u cilju", kaže Girard.

"Grenoble je mnogo bolja ekipa nego što to pokazuje njihovo mjesto na tabeli. Dočakaćemo ih sa velikom ozbiljnošću, poštovanjem i željom da pobijedimo", dodao je Girard.

Montpellier, u čijim je redovima nezamijenjiv kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, nalazi se samo tri boda iza lidera prvenstva i aktuelnog prvaka Bordeuaxa, te bi eventualna pobjeda nad Grenobleom do maksimuma zakomplikovala situaciju na vrhu.

Miralem Pjanić će sa svojim Lyonom u ovom kolu dočekati ekipu Lensa. U ekipu trenera Claude Puela vraća se Aly Cissokho, ali će trener Lavova najvjerovatnije odlučiti da odmori nekoliko svojih igrača, jer Lyon naredne sedmice igra Ligu prvaka. Prije svih, na klupu bi se zbog toga mogao presiliti Lisandro Lopez.

Lens na Gerland stiže prepun samopouzdanja, nakon uvjerljive pobjede rezultatom 3:1 na Olympique de Marseillom. Gosti u ovom susretu će imati kompletnu ekipu na raspolaganju, a nedostajaće samo povrijeđeni Alaeddine Yahia.

Lider i aktuelni prvak Bordeaux dočekuje najtrofejniju francusku ekipu St. Etiennea. Međutim, gosti odavno nisu bili u vrhu francuskog prvenstva, pa bi Žirodinci, bez obzira na dva vezana poraza, u ovom susretu trebali lako doći do trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.