Montpellier nemoćan protiv st. Ettienea

La Ligue 1

Montpellier nemoćan protiv st. Ettienea

Večeras je odigrano šest susreta 22. kola fudbalskog prvenstva Francuke u kojima su poraze upisali Montpellier i Arles.

Montpellier je na svom stadionu dočekao najtrofejniju francusku ekipu St. Etiennea, te je bez većih problema poražen rezultatom 2:1.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić nije nastupio ni u večerašnjem susretu svoje ekipe jer još uvijek odrađuje suspenziju od strane Fudbalskog saveza Francuske.

Njegov izostanak itekako se osjetio na igri domaćih, koji su poraženi sa 2:0 golovima Riveiere u 12. i Rivie u 37. minuti utakmice. Počasni gol za domaće postigao je Martin četiri minute prije kraja utakmice.

Ekipa bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića Arles dugo se odupirala favorizovanom Marseilleu na Velodromeu, ali je poklekla u 56. minuti kada je za konačnih 1:0 pogodio Andre Pierre Gignac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.