Montpellier nije imao šta tražiti u Lilleu

Ligue 1, 28. kolo

Montpellier nije imao šta tražiti u Lilleu

Edmir Škorić
Teme:

Lille je bio siguran pred svojim navijačima u prvoj nedjeljnoj utakmici 28. kola francuske Ligue 1. Domaći nogometaši savladali su Montpellier s 2:0.

Lille je nastavio sa serijom dobrih igara i rezultata. Ovo im je bila već peta uzastopna utakmica u domaćem šampionatu bez poraza. 

Protiv 12-plasiranog Montpelliera ostvarili su pobjedu kojom su zadržali treće mjesto ispred Saint-Etiennea, koji kasnije igra utakmicu u Lorientu, a do danas je imao samo bod manje od Lillea.

Iskusni Marko Baša je u 18. minuti na ubačaj još iskusnijeg Florenta Balmonta pogodio za vodstvo Lillea, a to je ujedno bio i rezultat prvog dijela. U nastavku je Lille još jednim golom osigurao tri boda. Nolan Roux je postavio konačnih 2:0 u 57. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille u sljedećem, 29. kolu, dočekuje Nantes, dok će Montpellier biti domaćin Bordeauxu sljedećeg vikenda. Kada je riječ o 28. kolu, kasnije se sastaju Lorient i Saint-Etienne, te večeras Bordeaux i Lyon.

Ligue 1, 28. kolo:
Lille - Montpellier 2:0 (Basa 19, Roux 58)
Lorient - St. Etienne (kasnije)
Bordeaux - Lyon (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.