Montpellier ponovo izgubio, napadači veoma efikasni

Montpellier ponovo izgubio, napadači veoma efikasni

Midhat Šljivak

Još pet susreta devetog kola Ligue 1 odigrano je večeras u napadači su bili izuzetno raspoloženi, te je postignuto ukupno 18 golova na ovih pet susreta.



Najviše golova postignuto je u Valenciennesu gdje je istoimeni domaćin deklasirao Lorient sa 6:1. Lorient je poveo u 7. minuti preko Corgneta, ali su domaći u 11. minuti preko Sancheza, te tri minute kasnije preko Le Talleca preokrenuli rezultat u svoju korist.

Le Lan je u 19. minuti dobio direktan crveni karton u sastavu Lorineta, ali domaći do trećeg gola stižu tek u 53. minuti kada Danic precizno izvodi penal. Još jedan crveni karton gosti su dobili u 76. minuti kada je isključen Emeghara i to samo četiri minute nakon što je ušao u igru.

Iskoritio je to Valenciennes, te su preko Aboubakara koji je postigao dva gola i Le Talleca dovršili posao za konačnih 6:1.


Prvak Montepellier doživio je novi poraz ukupno peti ove sezone. Ovog puta izgubili su na gostovanju u Rennesu rezultatom 2:1. Makoun je doveo Rennes u prednost u 13. minuti susreta, da bi Erding u 52. minuti povećao na 2:0. Konačnih 2:1 postavio je Belhanida sa pebala u 69. minuti.

Toulouse je slavio ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Evianom od 4:0, dok su susreti Nancy - Sochaux i Nice- - St. Etienne završebi rezultatom 1:1.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.