Montpellier prodao utakmicu Lensu?

Francuski mediji bruje

Montpellier prodao utakmicu Lensu?

Adnan Beganović

U okviru 28. kola francuskog fudbalskog prvenstva Lens je kao gost sa ubjedljivih 4:1 savladao Montpellier, a tamošnjim fudbalskim krugovima odmah se počela širiti priča da je momčad našeg reprezentativca Emira Spahića pustila Lensu jer su predsjednici ova dva kluba veliki prijatelji.

Prema pisanju francuskih medija predsjednik Montpelliera, Louis Nicolin i predsjednik Lensa, Gervaus Mortel su veliki prijatelji, a kako je Montpellier osigurao opstanak, te izgubio gotovo sve izglede za izlazak na evropsku scenu, postoji velika mogućnost da je rezultat dogovoren.

Novinar L'Equipea je kontaktirao predsjednika Montpelliera i upitao ga šta misli o glasinama koje potresaju francuski fudbal, dobio je zanimljiv odgovor.

"Martel je moj veliki prijatelj, a Lens je klub kojeg jako volim. Ako već izgubim utakmicu, onda je bolje da izgubim od Lensa nego od nekog drugog kluba", rekao je kontraverzni Nicolin.

Na ovu njegovu izjavu reagovali su čelnici klubova koji se bore za opstanak, no Nicolin im je uzvratio na sebi svojstven način.

"Ma j... mi se šta oni kažu. Nisam pustio utakmicu i tu priča završava, a i vi novinari me nemojte više zaj... sa tim pričama", vidno iznerviran rekao je Nicolin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.