Montpellier slavio, Spahić na nivou

Fudbalsko prvenstvo Francuske

Montpellier slavio, Spahić na nivou

Adnan Beganović

U okviru 6. kola fudbalskog prvenstva Francuske, Montpellier za koji je svih 90 minuta odradio i naš kapiten Emir Spahić, svladao je Arles (3:1).

Sve do 42. minute u Montpellieru nije bilo golova, a onda momčad našeg kapitena preko Oliviera Girouda dolazi u vodstvo. S minimalnim vodstvom domaćih otišlo se na odmor, da bi u 3. minuti nastavka Giroud iz jedanaesterca udvostručio prednost Montpelliera. U 61. minuti Arles se preko Yanna Kermorganta vraća u igru, da bi osam minuta prije kraja susreta Souleymane Camara na asistenciju Benjamina Stamboulija pogodio za konačnih 3:1.

Marseille pred svojim navijačima nije ima većih problema protiv Sochauxa, iako konačan rezultat to ne sugerira. Domaći fudbaleri slavili su rezultatom 2:1, a strijelci za Marseille bili su Taiwo i Gonzalez, dok je za Sochaux jedini pogodak postigao Maurice Belay.

Jedinu pobjedu u gostima večeras je ostvario Tennes koji je rezultatom 2:1 svlado Nicu. Rennes je došao u vodstvo u 7. minuti preko Dalmata, da bi u 26. minuti Ljuboja poravnao. Pogodak za tri boda Rennesa postigao je Montano 13 minuta prije kraja.

U duelu Caena i Bordeauxa nije bilo pogodaka, dok je Lorient pred svojim navijačima svladao Monaco (2:1). Auxerre i Nancy su podijelili bodove (2:2), a sva četiri pogotka postignuta su u prvom dijelu. Domaći su pogocima Oliecha u 1. i 11. minuti poveli sa 2:0, da bi Nancy preko Cuvilliera i Vahirue do odmora uspio izjednačiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.