Montpellier spasio čast domaćih timova

Ligue 1

Montpellier spasio čast domaćih timova

Midhat Šljivak

Još četiri susreta 20. kola francuskog fudbalskog prvenstva odigrana su večeras, a gosti su imali mnogo više razloga za zadovoljstvo jer su trijumfovali u dva susreta susreta.

Jedina domaća tri boda je osvojio aktuelni šampion Montpellier, koji je sa 2:0 savladao ekipu Lorienta. Napadao je Montepellier tokom  kompletnog susreta, a do vodećeg gola su došli u 79. minuti kada asistenciju Cabelle koristi Gaetan Charbonnie, koji je pogodio za vodstvo od 1:0. Tri boda za Montpellier je potvrdio isti igrač u 90. minuti susreta.

 

Bordeaux je u veoma zanimljivom susretu  slavio na gostovanju kod Rennesa sa 2:0. Goste je u prednost doveo Yoann Gouffran u 57. minuti susreta, da bi u 66. minuti Henri Saviet postavio konačnih 2:0.

 

Nancy je dočekao ekipu Lillea, a susret je završen bez pobjednika 2:2. Goste je već u prvoj minuti do prednosti doveo Nolan Roux, da bi Grange u 21. minuti poravnnao rezultat na 1:1. Payet je u 32. minuti donio novu prednost Lilleu, a tu prednost su imali sve do 82. minute kada gol za jedan bod domaćih postiže Ayasse.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Tri gostujuća boda upisao je Brest, koji je sa 2:0 savladao Evian. Strijelac vodećeg gola bio je Ben Basat sa bijele tačke u 15. minuti susreta, a konačnih 2:0 postavio je Grougi u 91. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije