Montpellier uspješno prošao i teško gostovanje u Rennesu

Na pragu naslova francuskog prvaka

Montpellier uspješno prošao i teško gostovanje u Rennesu

Edmir Škorić

Iako su u PSG-u svi priželjkivali da Montpellier neće uspješno okončati veoma teško gostovanje u Rennesu, to se na kraju, ipak, nije dogodilo. Slavila je momčad Renea Girarda s 2:0 i još bliže došla naslovu francuskog prvaka.

Bio je to posljednji susret 36. kola Ligue 1. Odigran je na De la Rourte de Lorient stadionu, gdje su ranije u ovoj sezoni do pobjeda stigli samo Toulouse i Marseille. Treći domaći poraz Rennesu nanio je nezaustavljivi Montpellier.

 

Momčad Montpelliera, za koju je do ove sezone nastupao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, odvojila se ponovo Parižanima na tri boda samo dva kola prije kraja. Savladaju li u sljedećem kolu Lille kod kuće, definitivno su novi prvaci. U zadnjem kolu će gostovati kod otpisanog Auxerrea. 

 

No, vratimo se na večerašnju utakmicu. Iako se u dva navrata tresla domaća mreža, treba kazati da je Rennes bio bolji na terenu. Stvarali su više prilika, imali znatno veći udarac u okvir protivničkog gola, više pokušaja, veći posjed lopte... Ali šta im sve to vrijedi kada je nedostajala realizacija.

 

Poveo je Montpellier u 26. minuti susreta. Jean Kana Bivik se igrao pred svojim golom, htio je otkloniti opasnost na nešto kompliciraniji način, izgubio je loptu, ona je došla do Souleymanea Camare, koji je u padu s pet metara zatresao mrežu nemoćnog Benoita Costila.

 

Upravo je Rennesov golman ovjerio pobjedu gostima. Dogodilo se to u 52. minuti nakon udarca Remyja Cabelle. 

 

Ligue, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rennes - Montpellier 0:2 (Camara 26, Costil 52 - ag)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.