Montpellieru najveće šanse za naslov

Analiza francuskih fudbalskih stručnjaka

Montpellieru najveće šanse za naslov

Iako je do kraja francuskog fudbalskog prvenstva ostalo još 14 kola, mnogi već vide Montpellier kao ravnopravnog konkurenta za naslov prvaka.

Ekipa našeg kapitena Emira Spahića, koja je ove sezone ušla u Ligue 1, najveća je trenutno prijetnja lideru prvenstva i aktuelnom prvaku Bordeauxu, koji ima tri boda više od Montpelliera.

Na ruku Montpellieru ide činjenica da njegovi protivnici, Bordeaux, Lille, Lyon i Marseille igraju evropska takmičenja, što će ih bez sumnje potrošiti. To bi, po analizi francuskih stručnjaka, moglo biti krucijalno u borbi za naslov prvaka Francuske.

U provedenoj anketi, među legendama francuskog fudbala, njih čak 40 odsto ih je glasalo da će Montpellier postati novi prvak Francuske, a osim razloga što stvarno igraju dobro, drugi su razlog pronašli u zaokupljenosti svih ostalih evropskim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.