Montpellieru pobjeda, Spahiću 90 minuta

La Championnat

Montpellieru pobjeda, Spahiću 90 minuta

Adnan Beganović

U posljednjem susretu večerašnjeg programa francuskog fudbalskog prvenstva Montpellier našeg Emira Spahića sa 3:1 pobijedio je Rennes te tako se bodovno izjednačio na čelu tabele sa Bodeauxom, koji ima dva susreta manje.

Montpellier je nastavio sa dobrim igrama u ovoj sezoni, a ovaj put Spahić i društvo bili su bolji od Rennesa. Početak susreta pripao je Rennesu, no prvi u vodstvo dolaze domaći fudbaleri i to preko Jorisa Marveauxa u 25. minuti. Asistent kod ovog pogotka bio je Alberto Costa. Samo 12 minuta poslje isti igrač postiže pogodak za veliku prednost Montpelliera.

Nakon sigurnog vodstva Montpellier je malo smanjio gas, što su gosti iskoristili u 70. minuti te preko Jimmyja Brianda smanjili na 2:1, da bi u 82. minuti Souleymane Camara pogodio za konačnih 3:1. Kapiten našeg nacionalnog tima, Emir Spahić, na terenu je proveo svih 90 minuta i sasvim solidno je odradio svoje zadatke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.