Montpellieru teška pobjeda nad Rennesom

Ligue 1

Montpellieru teška pobjeda nad Rennesom

Midhat Šljivak

Montpellier je u prvom susretu 27. kola Ligue 1 na svom De la Mosson stadionu dočekao ekipu Rennesa, a na kraju je aktuelni prvak slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme ovog susreta nije donijelo neku naročitu igru na obje strane. Oba tima su imala svoje prilike, ali na jednoj strani John Utaka, a na drugoj Mevlut Erding, koji su bili najopasniji, nisu bili precizni u pokušajima, te se  na odmor otišlo bez golova.

Nastavak susreta je donio mnogo bolju igru na obje strane. Estrada je prvi zaprijetio golu gostiju u nastavku, da bi potom pokušai Herrera, ali bez uspjeha. Gaetan Charbonnier je u 57. minuti imao dobar pokušaj  glavom pored gola, da bi Rennes uzvratio preko Fereta.

Seriju prilika nastavio je John Utaka, a bolja igra domaćeg tima isplatila se u 75. minuti susreta. Pogriješio je golman Rennesa Costil, a to je iskoristio Vitorino Hilton, koji je pogodio za vodstvo Montpelliera od 1:0.

I nakon postignutog gola Montpellier je bio bolji rival, a sve dileme oko pobjednika su riješene u 86. minuti kada Souleymane Camara sjajnim udarcem pogađa za konačan rezultat susreta od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.