Montpellieru tri boda protiv Caena

Ligue 1

Montpellieru tri boda protiv Caena

Midhat Šljivak

Posljednji susret 27. kola Ligue 1 odigrali su na stadionu De la Mosson domaći Montpellier i ekipa Caena. Na kraju su domaći upisali veoma važnu pobjedu u borbi za titulu rezultatom 3:0.

Montpellier je u ovoj utakmici imao apsolutnu dominaciju, no napadačai, naročito u prvih 45 minuta nisu bili raspoloženi, pa je nakon prvog poluvremena rezultat bio 0:0.

U nastavku susreta konačno je nakon niza šansi Montpellier došao do dola. Karim Ait Fana je pogodio u 51. minuti za veliku radost na tribinama De la Mossona.

I nakon postignutog gola domaći fudbaleri su napadali, a sve su naplatili u 83. minuti kada Souleymane Camara pogađa mrežu gostiju za vodstvo od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Olivier Giroud sa penala u posljednjim trenucima utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.