"Moramo iskoristiti šansu u Banovićima"

Saša Kovačević, igrač Rudara:

"Moramo iskoristiti šansu u Banovićima"

D. Banović

Iako su im mnogi prije početka sezone predviđali grčevitu borbu za opstanak, fudbaleri Rudar Prijedora nalaze se na korak do mjesta koja vode u Evropu.

Utakmica u Banovićima je bitna zbog te činjenice, jer u slučaju da pobjede zeleno crni iz Krajine bi imali širom otvorena vrata kvalifikacija za Ligu Evrope. U Banovićima trener Gavran neće moći da računa na povrijeđene Dašića i Dragića, a zbog tri žuta kartona u sastavu neće biti ni Gorana Kotarana.

"Iako nećemo biti kompletni to nam ne umanjuje izglede, ali ni motiv da u gostima kod Budućnosti možemo da napravimo dobar rezultat. Igraćemo otvoreno i pokušaćemo igrom kratkih pasova da dođemo do bodova", rekao je vezista Rudara Saša Kovačević.

Vezista Rudara kaže da njegovi saigrači neće srljati. "Budućnost će morati da igra otvorenih karata i baciće sve snage u napad, a tu vidimo svoju šansu. Mirno i strpljivo ćemo čekati priliku koja će se sigurno ukazati i koji ćemo morati da realiziramo", dodao je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.