Moranjkić: Pojedinci probleme rješavaju preko mojih leđa

Moranjkić: Pojedinci probleme rješavaju preko mojih leđa

Povodom neodlaska na meč Slavije i Zvijezde u Istočno Sarajevo,oglasio se fudbaler tima iz Gradačca, Jasmin Moranjkić.

"Istina je sljedeća, dva dana uoči utakmice protiv Zrinjskog saopšteno mi je da moram biti odstranjen iz kluba, te da svoj status riješim sa ljudima iz Uprave. Želja mi je bila razići se sa klubom na dostojanstven način, uz sporazumni raskid ugovora, kad sam već kod njih postao višak. Cijelo vrijeme sam trenirao sa ostatkom tima, a šef stručnog štaba je bio upoznat sa mojim statusom," kaže Moranjkić, te dodaje:

"Išli su toliko daleko da su od mene tražili da odglumim povredu kako bi se kompletan slučaj zataškao. Na to nisam mogao pristati jer bih time narušio svoj ugled kako u klubu, tako i u gradu među ljudima. Na zajedničkom sastanku igrača i stručnog štaba predočio sam svoj problem i zatražio samo civilozovan razlaz sa klubom, ništa preko toga. Moj odnos sa predsjednikom kluba je izuzetan, sa saigračima i trenerom također. Šef mi je kazao da je najpametnije stvari riješiti sa klubom jer ova situacija nikom nije u interesu, dok predsjednik po meni nije dobro upoznat sa stvarima unutar kluba. Izgleda da se pojedinci ne mogu uhvatiti u koštac sa mnogim problemima pa iste prikrivaju preko leđa igrača koji su najmanji krivci za sve. Zbog toga i ja preživljavam sve ovo"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti