Moranjkić: Uz podršku sa tribina do pobjede nad Jedinstvom

Štoper tuzlanske Slobode

Moranjkić: Uz podršku sa tribina do pobjede nad Jedinstvom

B. Mujezinović

U okviru derbi susreta 20. kola Prve lige FBiH u Tuzli će snage odmjeriti Sloboda i Jedinstvo, da tima koja imaju velike aspiracije ka Premijer ligi.

Sloboda se približila na samo tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranu ekipu iz Bihaća, a već ovoga vikenda će imati priliku da se bodovno izjednače na tabeli. 

Nakon dva teška gostovanja u Čapljini i Lukavcu, gdje su “crveno-crni” osvojili maksimalnih šest bodova, ovu utakmicu dočekuju puni samopouzdanja.

"Što se tiče sutrašnjeg susreta, očekujemo jednu tešku i tvrdu utakmicu i naravno našu pobjedu. Moramo dati sve od sebe i ostaviti posljednji atom snage na terenu kako bi opravdali očekivanja navijača. Atmosfera među igračima je odlična, a za meč sa Jedinstvom nedostajati će samo Efendić. Svi smo maksimalno podređeni ostvarenju zacrtanog cilja, a to je naravno Premijer lige", izjavio je za naš portal prvotimac Slobode, Jasmin Moranjkić.

U Tuzli ovih dana vlada prava euforija. Grad je na nogama, a stariji navijači kažu da ovakvo interesovanje nije zapamćeno dugi niz godina unazad. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u četvrtak, dva dana prije derbija, prodano je oko 2000 ulaznica za ovu utakmicu. Najvatreniji navijači Slobode, popularne Fukare, spremaju koreografiju i spektakl na sjevernoj tribini, dok će gostujući igrači imati podršku svojih navijača koji će prisustvovati ovoj utakmici ali bez klupskih obilježja.

"Atmosfera u gradu je odlična, a posebno nas raduje činjenica da se čitav grad budi i ljudi se polako vraćaju na tribine. Naši navijači su fenomenalni što su pokazali i u dosadašnjim utakmicama kada su ponašanjem i navijanjem zasjenili većinu pristalica klubova koji trenutno igraju u Premijer ligi", rekao je za kraj razgovora stoper Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.