Morata: Imao sam šansu da idem u United

Na kraju izabrao Chelsea

Morata: Imao sam šansu da idem u United

Endin Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata ljetos je odlučio napustiti Real Madrid i svoju karijeru nastaviti u dresu Chelseaja.

Morata je imao problema s adaptacijom u prvih nekoliko utakmica, ali je pokazao da će biti veliko pojačanje za Plavce. Španski fudbaler se prošle sedmice oporavio od povrede i priznao je da jedva čeka veliki derbi protiv Manchestet Uniteda koji se sutra igra na Stamford Bridgeu.

Španac je ljetos pojačao redove Chelseaja kada je nakon samo jedne sezone odlučio ponovo da napusti Real Madrid. Iako je na stolu imao nekoliko ponuda na kraju je Morata odlučio da potpiše za londonski klub. No, ovaj napadač je priznao da je imao šansu da dođe upravo u United.

"Manchester United je proteklog ljeta želio da me dovede i imao sam priliku da zaigram na Old Traffordu. Ipak, tada me nazvao Antonio Conte i nisam mogao da odbijem tu ponudu. Veoma važna stvar je što vidim da sam bitan faktor ovog kluba. Sretan sam što sam tu i uvijek ću davati maksimum u ovom dresu", rekao je Morata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi