Moratti: "Ibrin" problem nije u novcu
Moratti smiruje tenzije u klubu...

Moratti: "Ibrin" problem nije u novcu

E. Škorić

Predsjednik Intera, Massimo Moratti reagirao je na glasine koje sugeriraju Ibrahimovićev odlazak iz Milana, naglasio kako njegov stav donosi veliku zabrinutost u klubu, te dodao da će Jose Mourinho ostati na klupi "plavo-crnih".

Švedski napadač htio je napustiti klub nakon Interovog ispadnaja u osmini finala Lige Prvaka od Manhcester Uniteda, a kao moguća destinacija spominjala se Barcelona. Unatoč svemu, "Ibra" svoju vrijednost još uvijek pokazuje u mečevima Serije A.

Nakon pobjede na San Siru protiv Reggine (3:0), predsjednik Massimo Moratti objasnio je zašto je došlo do napetosti i širenja tenzija unutar kluba.
"Ne mislim da se radi o novcu. Mislim da je Ibrahimovića uznemirila moja kritka poslije utakmice s Manhcesterom, ali ona se odnosila na sve igrače".

"Ibrahimović ima odlične odnose sa ovim klubom i sa njegovim trenerom. Možda on želi osvojiti Ligu Prvaka sa nekim drugim klubom, ali je teško je sada reći koji je klub sposoban za to. Inter će svakako pokušati ponovo sljedeće sezone.", izjavio je Moratti.  

A dosta se špekuliralo i glede budućnosti Jose Mourinha na trenerskoj poziciji "plavo-crnih", no predjsednik je i to oštro demantovao. "Mourinho? On ima ugovor i ostaće ovdje narednih nekoliko godina".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.