Moratti postigao dogovor o prodaji Intera

Prema pisanju italijanskih medija

Moratti postigao dogovor o prodaji Intera

Većinski vlasnički udio od čak 70% indonezijskom je magnatu Ericku Thohiru odlučio prodati vlasnik fudbalskog kluba Intera Massimo Moratti.

Posljedica je to sastanka koji su Moratti i Thohir održali u četvrtak u Parizu, a vijest o definitivnoj prodaji milanskog kluba objavili su Sky Sport Italia, Sport Mediaset i Corriere dello Sport.

Gazzetta dello Sport navodi da je posao načelno dogovoren, te da će kupoprodajni dokumenti biti potpisani idućeg sedmice, ali i da transakcija neće biti službeno potvrđena u idućih dvadesetak dana. 

Preostali vlasnički udio, navodi se, ostat će pod kontrolom dugogodišnjeg vlasnika Intera koji je u prethodnih 18 godina bio na čelu kluba. Kako pišu italijanski mediji Moratti bi također trebao zadržati jednu od vodećih upravnih funkcija u klubu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti