Moratti stvara novi Inter

Moratti stvara novi Inter

Midhat Šljivak

Nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka od francuskog Marseillea oglasio se predsjednik Intera iz Milana koji je najavio potpuno renoviranje tima tokom ljeta.

Inter igra jako lošu sezonu u prvenstvu Italije gdje su trenutno sedmoplasirani, a Moratti smatra kako je krajnje vrijeme da neka nova imena dođu u klub tokom ljeta.

"Imam ideju o stvaranju novog Intera koji bi za par godina ponovo dosegao evropski vrh. Znam da se ne može sve odjednom ispraviti i da treba vremena za stvaranje novog tima. Potrebno nam je nekoliko pojačanja u ekipi, a oni će već na ljeto doći u klub. Većina sadašnje ekipe će ostati na okupu, ali sigurno da se bez pravih pojačanja ne može", rekao je Moratti za službenu stranicu kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.