Moratti suspendovan na tri mjeseca

Moratti suspendovan na tri mjeseca

Predsjednik Intera Massimo Moratti suspendovan je na tri mjeseca, te je kažnjen novčanom kaznom od 45.000 eura.

Naime, 65-godišnji vlasnik kluba koji je prošle sezone osvojio tri pehara (Liga prvaka, Serie A i italijanski Kup) suočio se sa tri mjeseca suspenzije, odnosno, zabrane obavljanja svojih dužnosti, kao i što mora platiti kaznu od 45.000 eura. Sve je razlog što su organi Fudbalskog saveza Italijeotkrili da su transferi dvojice igrača koja su iz Genoe u Inter prešla prošlog ljeta napravljeni neregularno.

U pitanju su dolasci Diega Milita (najboljeg igrača Intera prošle sezone) i Thiaga Motte.

"Imam mnogo respekta prema ljudima koji rade na italijanskim sudovima, ali nemam nimalo poštovanja prema onima koji sjede u Fudbalskom savezu Italije. Ovakva odluka nema nikakvog smisla", rekao je Moratti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.