Moratti zadovoljan debijem Leonarda

"Raspoloženje je dosta popravljeno"

Moratti zadovoljan debijem Leonarda

Edmir Škorić

Na najbolji mogući način je Brazilac Leonardo debitirao na klupi Intera. Aktuelni evropski i svjetski prvak sinoć je, u utakmici 18. kola Serije A, sa 3:1 savladao trećeplasirani Napoli.

Inter je prvih 17 kola završio na sedmoj poziciji Serije A, ali i sa očajnim igrama pod palicom španskog stručnjaka Rafaela Beniteza. I za vrijeme Benitezovog boravka u Interu, sve se više špekuliralo o dolasku Leonarda, inače bivšeg trenera gradskog rivala Milana. Prošle sedmice to je postalo i službeno.

Svoj debi mladi stručnjak imao je sinoć, a prošao je na najbolji mogući način. Neroazzurri su rezultatom 3:1 savladali trećeplasirani Napoli i na taj način zadržali kakve-takve šanse za odbranu Scudetta.

"Leonardov debi prošao je dosta dobro, no neću na osnovu jedne utakmice donositi nekakve zaključke. Moglo se osjetiti popravljeno raspoloženje unutar momčadi i prije utakmice. Atmosfera na treningu i izvan treninga se, naravno, prenosi na utakmicu i to se odrazilo na rezultat", kazao je Interov predsjednik Massimo Moratti, dodavši:

"Imali smo dosta povrijeđenih igrača, tako da je teško suditi o fizičkom stanju momčadi, ali psihološka strana igra veliku ulogu. Protiv Catanije znamo da nas čeka težak posao, ali čitava liga je takva."

Inter će u 19. kolu, ove nedjelje, gostovati Cataniji koja je jučer namučila Romu usred Rima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije