Morientes: Nismo kao 2010., ali i dalje smo najbolji

"Španski veznjaci su najbolji u Evropi i svijetu"

Morientes: Nismo kao 2010., ali i dalje smo najbolji

A. Haznadarević

Bivša zvijezda Real Madrida i španske reprezentacije Fernando Morientes, priznao je da njegova reprezentacija nema impresivnu igru kakvu je imala 2010. godine, ali da je i dalje puno bolja od svih drugih reprezentacija, a posebno se to odnosi na vezni red.

Penzionisani španski napadač koji je svojevremeno u 47 nastupa za državnu selekciju upisao 27 pogodaka, pohvalio je veznjake svoje reprezentacije, koje smatra za najbolje u svijetu.

"Naši veznjaci su, nedvojbeno, najbolji u Evropi i u svijetu. Oni su sposobni poslati svojim napadačima najbolje pasove. Naši napadači uvijek imaju podršku veznjaka, i uvijek dobiju loptu u pravom trenutku", smatra Morientes, koji je zatim pohvalio i odbranu Del Bosqueove momčadi:

"Veznjaci su nam najjača tačka, ali i naša odbrana je među najboljim u svijetu. Ako pogledate statistike, vidjet ćete da rijetko primaju pogotke."

Sa čestim kritikama formacije u kojoj uopšte nema standardnog napadača, sa Fabregasom, kao najofanzivnijim igračem reprezentacije, Morientes se nije složio, već je istakao da je svaka napadačka opcija važna:

"Iako tim ne daje previše golova, doći će do pobjede u finalu. Znam da ni jedna ekipa nije jaka i kompletna kao španska, od sredine do napada. Kada igraju dobro, naši veznjaci mogu uraditi sve u posljednjih dvadeset metara terena. Također, sve naše napadačke opcije su važne, ne samo Torres, Llorente ili Negredo, nego i veznjaci kao što su Silva, Xavi, Cazorla, Iniesta ili Cesc, koji su sposobni da daju golove", smatra tridesetšestogodišnjak.

Morientes je zatim priznao da ljudi imaju pravo reći da Španci nisu na istom nivou kao prije dvije godine, no, po njegovom mišljenju i dalje su najbolji:

"U Južnoj Africi smo došli do vrha. Od tada ne ostavljamo isti dojam, ali postali smo iskusniji, zreliji. Neki imaju pravo da kažu da Španija ne igra sa istim žarom kao 2010., ali uzmite za primjer, reprezentacije Njemačke, Portugala, Italije ili Holandije, niko nema resurse kakve mi imamo", zaključuje legendarni španski napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.