Moskovski derbi pripao CSKA, Rostov slavio

Premijer liga Rusije, 15. kolo

Moskovski derbi pripao CSKA, Rostov slavio

Edmir Škorić

Danas su odigrane još dvije utakmice 15. kola ruske Premijer lige, a pobjede su ostvarili moskovski CSKA i Rostov.

Spartak i CSKA odigrali su moskovski derbi, a uspješniji su bili gosti. No, prvi je poveo Spartak golom Berezutskog u 71. minuti. Ipak, CSKA u svega desetak minuta dolazi do preokreta. Najprije je Ignašević u 82. minuti pogodio za 1:1, a u finišu utakmice Vagner Love donio veliko slavlje gostima, koji su sada izbili na drugo mjesto tabele, sa devet bodova manje od Zenita. Bh. reprezentativac Elvir Rahimić nije nastupio za CSKA.

I u drugom današnjem susretu bodovi su pripali gostima. Rostov je pogotkom Valiakeva savladao Lokomotivu u Moskvi.

Domaći su kraj dočekali sa igračem manje. Aliyev je u 72. minuti zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Bh. internacionalac Mersudin Ahmetović odigrao je posljednjih nekoliko minuta, dok je Dragan Blatnjak presjedio čitav meč na klupi.

Premijer liga Rusije, 15. kolo:
Spartak Moskva - CSKA Moskva 1:2 (Berezutski 71/ Ignašević 82, Vagner Love 90)
Lokomotiv Moskva - Rostov 0:1 (Valiakev 35)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.