Motta: Balotelli me ljuti, mora biti odgovoran

Stariji kolega savjetuje nemirnog napadača

Motta: Balotelli me ljuti, mora biti odgovoran

Veznjak PSG-a, Thiago Motta zatražio je od Maria Balotellija da se na prestojećem Euru 2012 ponaša odgovorno, jer je dres reprezentacije ipak svetinja.

Napadač Manchester Cityja će predvoditi napad Italije na Evropskom prvenstvu i iako Motta jako cijeni kvalitet Balotellija, ipak je imao primjedbe na njegovo ponašanje.

"Balotelli se nije nimalo promjenio do njegovog boravka u Interu, uvijek me ljuti", kazao je Motta dodavši:

"On mora shvatiti da je dres reprezentacije velika odgovornost. Mora biti svjestan da nam svojim odlikama može pomoći da dostignemo bolji kvalitet. Jedan od ključnih igrača je i Andrea Pirlo. On igra na jednostavan ali efektan način. Moramo mu pomoći".

Motta se također osvrnuo i na stil igre reprezentacije Italije, te na protivnika u prvoj utakmici, Španiju.

Podsjetio bih samo da su prethodni timovi Italije osvajali dosta trofeja. Otkad nas vodi, Cesare Prandelli nam je govorio da samo igramo fudbal, ali mislim da na kraju krajeva nije ni bitno igrate li dobro ili loše. Najvažnije je pobjediti. Španci su sjajni. Znamo kako igraju, ali ih zasigurno neće biti lako pobjediti. Imamo sjajnu ekipu. Moramo izaći na teren i dati sve od sebe", istakao je za kraj Motta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti