Motta ne namjerava napustiti Inter

Motta ne namjerava napustiti Inter

Edmir Škorić

Thiago Motta, veznjak koji se nije našao na spisku italijanskog selektora Cesara Prandellija za kvalifikacione susrete, želi ostati u Interu.

Potvrdio je to njegov menadžer dan nakon što je Inter odbranio trofej Italijanskog kupa u Rimu (savladao Palermo s 3:1). Pitanje je sada, zapravo, žele li ga Neroazzurri zadržati u svojim redovima.

"Ima još dvije godine ugovora i, ako se nas pita, on ne odlazi. Njegova želja je definitivno ostanak u Interu", kazao je igračev menadžer Dario Canovi za Tuttomercatoweb, dodavši:

"Inter nam sada mora kazati kakva je namjera, odnosno žele li obnoviti ugovor sa Mottom. Sretan je u Interu i spreman je da ostane dok ga ugovor veže sa klubom. Sada je na klubu da se izjasni što želi".

Motta je u Inter stigao u ljeto 2009. godine zajedno sa Dijegom Militom iz Genove. Premda je često u planovima italijanskog selektora, nije pozvan za kvalifikacionu utakmicu protiv Estonije u petak.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.