Motta: Pravi trenutak za transfer u PSG

Motta: Pravi trenutak za transfer u PSG

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac brazilskih korijena, Thiago Motta, prešao je iz Intera u PSG za 10 miliona eura u posljednjem danu zimskog prijelaznog roka.

Iako ističe kako je uživao u Milanu, 29-godišnji Motta raduje se novim izazovima na Parku Prinčeva.

"Bilo mi je dobro u Interu, ali ovo je pravi trenutak da dođem u PSG. S PSG-om ćemo pokušati igrati u Ligi prvaka i osvojiti naslov. Jako sam motiviran. To je jedno sasvim novo iskustvo za mene", kazao je Motta, dodavši:

"Već sam igrao u drugim velikim ligama, to je bio moj san kad sam bio mali. Imam veliku želju i veliku nadu".

Sportski direktor pariškog kluba Leonardo zadovoljan je dovođenjem Motte, ali je priznao da je ovo bio frustrurajući mjesec za PSG.

"Transfer rok je gotov. Malo smo tužni, ali sretni smo zbog dolaska Motte. Bilo je teško, ali uspjeli smo ga dovesti. Iznenađeni smo. On će nam biti jako važan. Donijet će novo iskustvo, eleganciju i kvalitetu. Pomoći će puno klubu u budućnosti", kazao je Leonardo.

Motta bi svoj debi u dresu PSG-a mogao imati ovog vikenda, kada PSG ugosti Evian.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.