Moura, Menez i Ibrahimović pogađali za desetu pobjedu PSG-a

Ligue 1, 14. kolo

Moura, Menez i Ibrahimović pogađali za desetu pobjedu PSG-a

Nakon što je Marseille u premijernom meču 14. kola francuske Ligue 1 na gostovanju savladao Ajaccio, aktuelni prvak PSG slavio je na gostovanju kod Reimsa rezultatom 0:3.

Sveci su u vodstvo stigli u 24. minuti susreta nakon što je Ibrahimović uposlio Lucasa Mouru koji je lako izašao na kraj sa odbranom domaćina te pogodio za vodstvo tima iz Pariza od 0:1. 

Sa minimalnim vodstvom ekipe sa Parka Prinčeva otišlo se na poluvrijeme.

Da bi u nastavku PSG igra tek onoliko koliko mu je bilo potrebno da ovjeri pobjedu na ovome gostovanju. U 60. minuti vodstvo Parižana je na 0:2 povisio Jeremy Menez, što je bio konačan rezultat ovoga susreta.

Reims je u 68. minuti imao priliku smanjiti rezultat, ali Krychowiak nije uspio realizovati najstrožiju kaznu. Konačnih 0:3 postavio je Zlatan Ibrahimović u posljednjoj minuti susreta

PSG nakon nova osvojena tri boda je ostao na liderskoj poziciji francuskog šampionata sa 34 boda, dok će Reims sa 19 poena ostati šesti, makar dok se ne okončaju sve utakmice ovoga kola.

Ligue 1, 14. kolo:
Reims – PSG 0:3 (Moura 24, Menez 60, Ibrahimović 90)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.