Mourinho hvali Matića: On je najbolji igrač Chelseaja

Legendarni Mourinho hvali srbijanskog reprezentativca

Mourinho hvali Matića: On je najbolji igrač Chelseaja

Srbijanski reprezentativac, Nemanja Matić, ove sezone pruža odlične partije u dresu Chelseaja, a nije prošlo nezapaženo ni od strane trenera Josea Mourinha je pohvalio način njegovog brzog adaptiranja na Stamford Bridgeu. 

"Matić je u naš tim došao u jako nezgodno vrijeme, jer igrači koji duđu na zimu obično drugu polusezonu potroše na adaptaciju. On nije imao s tim problem i odmah je počeo igrati onako kako očekujem od njega i za njega slobodno možu reći da je naš džin. Ne zbog visine, već zbog načina na koji igra, tako da je Matić naš glavni igrač", riječi su Mouringa.

Ovaj 26-godišnji fudbaler u redove Chelseaja stigao je u januarskom prijelaznom roku iz Benfice koje je za njega dobila 27 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.