Mourinho i Ferguson po 13. put

Liga prvaka, osmina finala

Mourinho i Ferguson po 13. put

Večerašnje utakmice osmine finala Lige prvaka u sjeni su duela velikana u Milanu. Manchester United odlazi na noge Interu i svakako da će susret biti poslastica za sve ljubitelje fudbala.

Doduše, ne treba očekivati pretjeranu lepršavost niti umiranje u ljepoti, posebno sa domaće strane. Inter će igrati na 1:0, a Manchesteru je cilj ne primiti gol.
No, duel Josea Mourinha i Alexa Fergusona je počeo još davno kada je Portugalac sjedio na klupi Porta, a kasnije Chelsea.

Nikad se nisu voljeli, ali osjećaju veliki respekt jedan prema drugome.
”Nisu nedodirljivi. Znam kako ih se može načeti”, poručio je Mourinho koji je protiv kolege sa klupe “vragova” slavio u 11 međusobnih duela, uz samo jedan poraz.
Inter će nastupiti kompletan, dok Manchester ima dosta problema sa zadnjom linijom. Nedostaju Vidić, Brown i Evans, dok je nastup O'Shea i Rafaela pod znakom pitanja.

Champions Planet - Dom mladih
Heineken i SportSport.ba vam po prvi put predstavljaju organizovano gledanje utakmica Lige prvaka u Sarajevu, u “Domu Mladih”. Uz posmatranje mečeva LP-a, biće organizovan novinarski turnir u stonom fudbalu, turnir u „Play Stationu“, takmičenja u sportskim vještinama, nagradne igre, praćenje pregleda utakmica, muzički program uz DJ-a, te mogućnost osvajanja jednu od tri VIP karte za FINALE LIGE ŠAMPIONA!
Za sve posjetitelje ulaz je besplatan, a biće obezbijeđen i bogati nagradni fond - od "sitnih" (majice, kape, privjesci, karte) pa sve do glavnih nagrada. To nije sve. Na ulazu će stajati naše ljubazne hostese koje će se brinuti da svako pronađe najudobnije mjesto u dvorani. Na stolovima će biti postavljeni podmetači za čaše, grickalice i pića, a u dijelovima sale koji ne pružaju dobar pogled na projekciono platno utakmica će se gledati putem plazmi.
„Ukoliko postignemo gol u Milanu naše će šanse itekako porasti“, poručio je Ferguson.
Manchester nije poražen 19 utakmica u Ligi prvaka, a Mourinho ne pamti domaći poraz u 110 utakmica na klupama Porta, Chelseaja i Intera koji igra 300. put u evropskim kupovima.

U sjeni meča u Milanu, večeras će biti odigrana i tri preostala duela od kojih bi ogled Lyona i Barcelone mogao biti užitak za sladokusce. Oba tima gaje napadački fudbal, a s obzirom na činjenicu da domaći sastav ima dosta rovitih igrača nije nemoguće da Miralem Pjanić od prve minute bude na terenu.

Iako je na papiru favorit protiv Rome, Arsenal muku muči sa povredma. Arsene Wenger ne može računati na Adebayora, Eduarda, Rosickog, Fabregasa, Walcotta, Silvestrea, Aršavina što je teško popraviti i velikom Francuzu. Luciano Spaletti nema tih briga, nedostaje mu samo Mirko Vučinić.
Posljednji meč između Atletica i Porto trebao bi otići na stranu Madriđana, barem u prvom meču.

Parovi:
Atletico - Porto, Lyon - Barcelona, Arsenal - Roma, Inter - Manchester United
 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.