Mourinho: Interesuju me pobjede, a ne rekordi

Mourinho: Interesuju me pobjede, a ne rekordi

U drugom kolu Primere Real Madrid dočekuje Osasunu, a Jose Mourinho se nada prvoj pobjedi u novoj sezoni. Portugalski stručnjak nije doživio domaći poraz još od 2002. godine kada je vodeći Porto poražen od Beira Mara.

"Ne činim ništa kako bi zadržao taj rekord. Tokom ovih osam godina moji timovi su često bili u egalu, pa sam morao riskirati kako bih došao do pobjede. Mene ne interesuju rekordi već bodovi. Zato ću uvijek radije slaviti u pet utakmica i biti poražen u jednoj nego remizirati u pet a slaviti u jednoj", kaže Mourinho uoči dolaska Osasune.

Jose Mourinho je poznat kao osoba koja je često dolazila u nesuglasice sa kolegama na klupama drugih klubova, najčešće zbog toga što su oni kritikovali stil igre koji gaje njegovi klubovi, ali s jednim je bio u idealnim odnosima. Jose Antonio Camacho je vodio Benficu kada i Mourinho Porto i bili su to veliki derbiji.

"Cijenim Camacha jer nije hipokrata. On uvijek govori ono što misli, što je danas vrlo rijetka pojava. Ja sam u Madrid stigao tek i još ništa nisam osvojio, dok je Camacho osvojio nekoliko naslova prvaka i Kupa Kralja", rekao je Mourinho za legendu Reala i današnjeg trenera Osasune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.